Een vermogensmeting: doen of niet doen?
Afgeleverd op 18 september 2014
We komen het nog steeds tegen: bedrijven die hun machinepark uitbreiden, ‘vergeten’ om voorafgaand aan die uitbreiding een vermogensmeting te laten uitvoeren en daarna worden geconfronteerd met kostbare storingen en zelfs uitval.
De oorzaak: de bestaande verdeelinrichting of trafo bleek toch niet ingericht te zijn op de geplande uitbreiding.
Pijnlijk. Zeker omdat je met een simpele vermogensmeting wel inzicht in dat verbruik zou hebben gehad.
En we snappen het wel: je kent je fabriek als geen ander. Weet precies hoeveel ampère je gemiddeld gebruikt. Maar ken je ook de piekbelastingen? Want de opgenomen stroom kan gemiddeld bijvoorbeeld wel 300 Ampère zijn, misschien ligt het op piektijden, bij het opstarten van de fabriek bijvoorbeeld, wel op 900 Ampère.
En dan is de vraag: kan je transformator ook die piekbelasting aan?
Gelukkig zijn er steeds meer installateurs die standaard een vermogensmeting laten uitvoeren. Niet alleen omdat zo’n meting hen een reëlere inschatting oplevert van de benodigde werkzaamheden en materialen, maar ook om daarmee risico’s op storingen en uitval te reduceren.
Wij durven dan ook glashard te stellen dat een vermogensmeting een fabriek per definitie een besparing oplevert.
En zeg nou zelf: hoe bijzonder is het dat je een investering van vele tonnen of zelfs miljoenen doet en dan niet de zekerheid wil hebben dat die investering ook elektrotechnisch gerechtvaardigd is. Een simpele vermogensmeting geeft u die zekerheid.
Een vermogensmeting, doen of niet doen? Wij zeggen: altijd doen!
Lees hier alles over wat een vermogensmeting precies inhoudt en wat wij hierin voor u kunnen betekenen?
« ga terug